När blir ett Bilbatteri Dåligt?

Batterier kan bli dåliga av olika anledningar, förstå ditt bil batteris hälsa och när det blivit dålig.

–   Ett bilbatteri blir dåligt av olika anledningar, det kan vara att du låtit bilen stå för länge utan att batteriet fått vara igång, kylan är också en faktor på varför bilbatteriet kan bli dåligt. Ett bilbatteri fungerar bäst när den får vara igång men jämna mellanrum och hinner återhämta sig.

Vid korta körningar
Om du kör bilen vid väldigt korta körningar varje gång så finns risken att bilbatteriet inte hinner återhämta sig då den kräver som mest energi vid uppstart.  Se till att försöka ha bilen igång minst 10-15 minuter, speciellt vid kyliga förhållanden som ofta sker i Sverige. Då hinner batteriet ladda om och kunna återigen ge energi vid nästa uppstart.

 

Regelbunden användning
Försök att inte hålla bilbatteriet avstängd allt för länge. Ett bilbatteri fungerar bäst när den går användas regelbundet och laddas upp med jämna mellanrum. Låter man ett bilbatteri stå länge under vintertid finns risken att man får problem vid uppstart.

 

Gör en kontroll  med jämna mellanrum
Det är bra om du ser till att ditt bilbatteri har en god hälsa, genom att kolla status när du till exempel byter däck eller gör en service på bilen. Det är ett bra tillfälle att se till att man har en batteri som har en bra hälsa.

 

Köp ett bilbatteri från en återförsäljare med bra garanti

Ett bilbatteri ska hålla under en period på 5-6 år, försäkra dig att du köper hos en återförsäljare som erbjuder garanti utifall batteriet tidigt visar sig vara i dåligt skick.

Hur väljer jag ett rätt bilbatteri för min bil?

Om du vill byta ditt bilbatteri själv så kan du läsa vår guide om hur det går till här

Väljer du att köpa ditt bilbatteri själv så är det enklast att du anger ditt registreringsnummer för bilen och ser vilket batteri som passar just din bil.

Hitta en batteriåterförsäljare här.

Byter du bilbatteri hos en autoriserad verktad så har dem oftast bra koll på vilket batteri som passar just din bil.

Hitta en bilverkstad här

Återförsäljare av bilbatterier

Tips när du ska köpa ditt bilbatteri
Många bilbatterileverartörer erbjuder idag att du kan ange din bils registreringsnummer för att sedan få upp vilka bildelar inklusive bilbatteri som passar just din bil. Enklast är att göra en sökning med ditt registreringsnummer för att försöka dig att du köper rätt bilbatteri för din bil. 

© 2020 Bytabilbatteri.se