Köp bilbatteri till din bil

Innan du köper ett bilbatteri som passar din bil så kan du följa vår “Guide till att byta bilbatteri”. Då blir det enklare för dig att hitta rätt bilbatteri som passar just din bil, du kan alltid hitta olika alternativ till just din bilmodell.

För att enklast hitta det bilbatteri som passar din bil bäst så rekommenderar vi att du sök online med din bils registreringsnummer

Läs vår 6-stegs guide till att byta bilbatteri

 1. Läs igenom Instruktionsboken.
  Se biltillverkarens rekommendationer för hur du byter bilbatteri för just din bilmodell.

 1. Storleken på bilbatteriet.
  Mät storleken på ditt nuvarande bilbatteri. Det handlar oftast helt enkel om att se till att batteriet får plats i batterilådan och kan låsas fast ordentligt. Många bilar kan även använda fler än en batteristorlek. Var noga när du mäter och mät bilbatteriets längd x bredd x höjd, gärna i millimeter. Mät också eventuella utstickande plus och minuspoler. Ett vanligt mått är 278 x 175 x 190 i mm.

 1. Bilbatteriets polställning.
  På vissa bilar är batterikablarna kortare och då är det viktigt att du kollar vilken sida som har pluspolen på och att det nya bilbatteriet får pluspolen på samma ställe, för att undvika att batteriet inte går att koppla.

 1. Bilbatteriets kallstartström (CCA, A eller EN), också betecknas som (A eller EN). Bilbatteriets CCA avgör vilken startkraft bilbatteriet har, det vilket är extra viktigt när vinterhalvåret. Siffran avgör antalet ampere ett bilbatteri kan leverera under 30 sekunder vid en temperatur på – 17,8 grader celsius innan spänningen sjunker under en miniminivå. Har du högre CCA, desto bättre. I Sverige kan det vara extra viktigt att se till att ha ett bilbatteri med hög CCA för att kunna klara av korta kallkörningsstäckor. 

 1. Köp Rätt kapacitet (Ah).
  Bilbatteriets kapacitet mäts i amperetimmar (Ah), som förenklas kan det förklaras som hur många ampere ett bilbatteri kan leverera på en timme. 

 1. Batterityp. När du har tagit reda på vilket mått och kapacitet du behöver för ditt bilbatteri så är nästa steg att ta reda på vilken typ du vill köpa. Vissa nyare bilmodeller fungerar bäst med AGM batterier då det är en typ som klarar av upprepade i- och urladdningar mycket bättre än vanliga fritt ventilerade batterier.
  Läs mer om AGM batterier här.

Jämför priser på bilbatterier

Kan jag byta bilbatteri själv?

Oftast kan du byta ut ditt bilbatteri helt själv, ibland kan det krävas att en licensierad tekniker utför arbetet. Ta reda på vad som gäller för din bil. Lättast är att gå till en mekaniker. Läs mer om hur det går till i vår  “Guide till att byta bilbatteri själv” här