Hur länge håller ett bilbatteri?

Byt bilbatteri hos en verkstad nära dig

Jämför återförsäljare

Det enklaste sättet när du ska köpa ett nytt bilbatteri är att söka hos en av bilbatteriåterförsäljarna med din bils registeringsnummer. Då får du enkelt upp vilket batteri som passar till just din bil. För att hitta det billigare bilbatteriet så kan du jämföra hos olika återförsäljare. 

Lär dig om om hur du får ditt bilbatteri att ha en lång livslängd

–  Ett bilbatteri är den centrala punkten för bilens elsystem. När batteriet inte fungerar så kommer inte bilen att starta längre. I Sverige har vi långa perioder med extrem kyla som påverkar bilbatteriet. Läs mer om våra råd om hur du kan försöka hålla ditt bilbatteri vid liv så länge som möjligt.

 

Se till att ha bilbatteriladdare

Ibland befinner man sig i situationer där batteriet är urladdat och man behöver själv stöd ladda batteriet. Det kan vara i situationer då det är extremt kallt och man har låtit bilen stå under en längre period. Se till att ha din batteriladdare fullt laddad under vintern och lämna den helst inte i bilen då den också löper risk att påverkas negativt av kylan. Kontrollera hos din återförsäljare att batteriladdaren är anpassad att fungera med just ditt bilbatteri.

 

Köp bilbatteriladdare

Bilbatteriets ska hålla 5-6 år

Tar man väl hand om sin bil och bilbatteriet så ska batteriet ha en livslängd på 5-6 år. Ett bra tips är att spara kvittot på inköpet av bilbatteriet i bilens handbok eller servicebok för att ha håll på när den senast är bytt. 

 

Kontrollera bilbatteriets hälsa

Det är bra att du då och då under bilbatteriets livslängd kontrollerar hälsan så att den har en bra status. För att hålla det enkelt för dig så kan du göra det vid en årlig service eller när du till exempel årligen byter däck. Det är bäst att göra det hos en verkstad då dem oftast har en mätare för att bedöma batteriets hälsa.


Vid sträng kyla
När bilen precis startar så krävs det extra mycket ström från bilbatteriet. Vid kyla så tar det oftast längre tid att den strömmen ska återladdas under körning. Kapaciteten för att batteriet ska laddas blir sämre vid sträng kyla. Försöka att köra minst 15-20 minuter efter du har startat bilen i kyla tider för att batteriet ska ha möjlighet att laddas om. 

 

Batterier gillar att användas

Ett bilbatterier fungerar bäst när den regelbundet används, om du låter bilen står under en längre period så finns risken att det blir svårare att starta bilen och hälsan sjunker. Speciellt under vintern så är det bra om bilen används regelbundet för att bilbatteriet ska ha en god hälsa. 

 

Köp ett bilbatteri från en återförsäljare med bra garanti

Ett bilbatteri ska hålla under en period på 5-6 år, försäkra dig att du köper hos en återförsäljare som erbjuder garanti utifall batteriet tidigt visar sig vara i dåligt skick.

Hur väljer jag ett rätt bilbatteri för min bil?

Om du vill byta ditt bilbatteri själv så kan du läsa vår guide om hur det går till här

Väljer du att köpa ditt bilbatteri själv så är det enklast att du anger ditt registreringsnummer för bilen och ser vilket batteri som passar just din bil.

Hitta en batteriåterförsäljare här.

Byter du bilbatteri hos en autoriserad verktad så har dem oftast bra koll på vilket batteri som passar just din bil.

Hitta en bilverkstad här

Tips när du ska köpa ditt bilbatteri
Många bilbatterileverartörer erbjuder idag att du kan ange din bils registreringsnummer för att sedan få upp vilka bildelar inklusive bilbatteri som passar just din bil. Enklast är att göra en sökning med ditt registreringsnummer för att försöka dig att du köper rätt bilbatteri för din bil. 

Hitta billigaste bilbatteriet

Jämför priser på bilbatterier

Boka bilbatterbyte hos en verkstad

© 2020 Bytabilbatteri.se