Hur byter jag ett bilbatteri under vintern?

Ta bort snön

Det finns många saker som du borde kunna göra utan att behöva professionell hjälp. Att lyfta en bil är en av dessa saker. När du väl har tagit bort snön och isen från fordonets överdel och skurit ner det finns det en sak att göra. Det finns många anledningar till att du behöver lyfta en bil och några är uppenbara, som att byta ut ett däck. Andra saker som du kanske inte överväger kan vara att flytta batteriet och kontrollera frostskyddsnivåerna. Helst vill du lyfta bilen för att komma åt alla viktiga områden, men ibland är detta inte en möjlighet. I dessa fall är det fortfarande värt att lyfta bilen för att komma åt dolda områden som kan ha blivit utsatta på grund av lyften.

Följ säkerhetsriktlinjer

När det gäller att arbeta med batteriet i ditt fordon finns det några saker du bör veta. För det första är det alltid viktigt att följa de säkerhetsriktlinjer som följer med ditt batteri och förstå vad de är för. De är utformade för att du ska kunna arbeta inom ett visst område och är särskilt utformade för de uppgifter som de behöver.

Gör på samma sätt som på sommaren

Att byta bilbatteri på vintern är lite mer komplicerat än att byta det på sommaren, men riktlinjerna är desamma. Det första du behöver göra är att bedöma situationen. Vilka tester har du utfört på ditt batteri för att se till att det är i gott skick? Fram till nyligen rekommenderade många bilbatterihandlare användningen av levande celler, eftersom de sa att dessa var de bästa att köpa. Verkligheten är att dessa typer av celler inte fungerar lika bra under kalla månader. När vintern kommer är det fortfarande för tidigt på året att lägga ut en energikälla för det kalla vädret.

Köp ett bra bilbatteri som håller

Därför är det fortfarande viktigt att köpa ett batteri som är avsett för de kallare månaderna, men det är särskilt viktigt att läsa instruktionerna som medföljer batteriet och följa dem mycket noggrant. Det finns ingen anledning till oro om du har köpt fel batteri och måste köpa det igen när det kalla vädret kommer. Bilarna är konstruerade för att fungera bra utan energikällan. Det kalla vädret gör det helt enkelt svårt att få batteriet att utföra jobbet som det var tänkt.

Kolla temperaturen ute

När det gäller att kontrollera frostskyddsnivåerna är det också en bra idé att notera hur varmt eller kallt det är ute. Kallt väder gör att frostskyddsmedlet i din bil har en lägre fryspunkt vilket gör den mer flyktig. Det är därför viktigt att kontrollera dina nivåer när temperaturen är sval, eftersom varmare väder kan göra nivån för hög för batteriet.

Sammafattning

Slutligen är det nödvändigt att kontrollera om ditt bilbatteri och ditt elsystem är i gott skick. Om du tror att de kan ha problem är det inte tillrådligt att köra bilen. Det beror på att det finns många risker med att använda ett fordon, även om problemet är lätt att upptäcka. När du arbetar med problemet kan det vara nödvändigt att koppla ur batteriet som en del av reparationen.

Alla dessa system är utformade för att skydda bilen från överladdning, vilket kan skada bilens interna funktion. Att få regelbundna kontroller är ett av de bästa sätten att maximera din bils livslängd.