Byt bilbatteri hos verkstad

Så går det till att byta bilbatteri hos en verkstad

Bilbatteriet är en essentiell komponent i bilen som lagrar elektricitet för att kunna starta igång motorn och bilens elektronik. När bilmotorn är igång genererar den el som laddar batteriet för att ersätta elen som förbrukas när du startar din bil. Ett bilbatteri räcker mellan tre till fem år beroende på faktorer som användning och väderlek.

Det finns tre sätt att veta att det är dags att byta bilbatteri, vilka är:

  • Din bil startar inte.
  • Varningslampa för batteri lyser.
  • Elektriska komponenter slutar fungera.


Fortsätt läsa för att se närmare på hur du upptäcker dessa problem.

1. Din bil startar inte.

Varje batteri har en begränsad kapacitet på hur mycket ström de kan leverera. Med tiden blir batteriet allt svagare och kan inte leverera den ursprungliga spänningen. Till slut faller värdet under en tröskelnivå som gör det omöjligt eller svårt att starta din bil.

2. Varningslampa för batteri lyser.

3. Elektriska komponenter slutar fungera.

Ännu ett tecken på att bilbatteriet kan behöva bytas är om elektriska komponenter fungerar felaktigt. Detta uppstår när spänningen som batteriet producerar börjar sjunka. Om du upplever elektriska fel är det en smart idé att byta ut batteriet hos en bilverkstad.

Boka tid hos verkstad

Det kan kännas frustrerande att lägga tid åt sidan för att ta din bil till mekanikern för utföra essentiella reparationer, inte minst ett batteribyte. Även om det är en av de mest frustrerande delarna av att äga bil kommer en professionell mekaniker fixa din bil på rekordtid. Utbildade mekaniker är nämligen utrustade med de senaste verktygen och erbjuder de senaste tjänsterna. Se vidare på vilka fantastiska fördelar en professionell service hos en bilverkstad ger:

 

  • Det sparar pengar.
  • Rätt verktyg används för arbetet.
  • Kunskap och erfarenhet.
  • Sparar tid.

När du tittar på alla dessa fördelar kommer du bli övertygad om att besöka närmaste verkstad för ett batteribyte på din bil.

1. Det sparar pengar

Den vanligaste anledningen till att bilägare inte vänder sig till en verkstad är kostnaden. Även om pengar inte är det viktigaste av allt så är det trots allt ett viktigt kriterium. Att reparera sin bil själv är i själva verket dyrare på sikt än att låta en professionell mekaniker göra det. Du får nämligen garantier från de flesta verkstäder som gör att om det uppstår ett problem åtgärdas det utan extra kostnad. Om du istället själv utför reparationer och underhåll kommer du själva få bekosta potentiella problem som uppstår.

2. Rätt verktyg används för arbetet.

Eftersom du sannolikt inte är en professionell bilmekaniker är det inte säkert att du har rätt verktyg. Däremot har den professionella mekanikern alla nödvändiga verktyg och de senaste specialverktygen för nyare bilmodeller. Risken med att använda undermåliga eller fel verktyg är att din bil utsätts för skada. Om du istället köper verktygen får du vara beredd på att betala mer pengar än vad reparationen hade kostat hos en verkstad.

3. Kunskap och erfarenhet.

Professionella mekaniker har den skicklighet som behövs för att reparera och underhålla din bil. Denna skicklighet utvecklas genom utbildning och åratal av erfarenhet gör att de hittar fel och lösningar blixtsnabbt. Denna faktor gör dem till rätt personer för att fixa din bil och byta batteri.

4. Sparar tid.

Med gedigen erfarenhet kommer en mekaniker att hitta både fel och lösningar snabbt. Dessutom utför de reparationer snabbt på grund av sina färdigheter som utvecklats över lång tid.

Hur lång tid tar ett bilbatteribyte hos en verkstad?

Tiden det tar att byta batteri beror på några stycken faktorer, däribland hur upptagen verkstaden är för tillfället samt vilken bilmodell det rör sig om. Vanligtvis kan ett nytt bilbatteri installeras på så lite tid som mellan 15 och 30 minuter. Även om det görs fort betyder det dock inte att en lekman kan göra det utan problem. En felinstallation kan nämligen orsaka onödiga problem.

Måste jag köpa ett bilbatteri innan besöket?

Om du måste byta batteri kommer verkstaden att sälja ett till dig och installera det åt dig för en rimlig kostnad. Det gamla batteriet tar även verkstaden hand om för återvinning.

Annars kan du beställa ett bilbatteri online.

Vad ska jag göra om min bil inte startar och behöver byta bilbatteri på plats?

Ibland händer det otänkbara, som att fastna på vägen. Om du inte får igång din bil på vägen och har försökt åtgärda det själv kan du alltid försöka hitta en barmhärtig samarier. Dock är vissa problem inte alltid så lätta att fixa själv, speciellt inte om det händer på vägen långt från hemmet och utan nödvändig utrustning.

Om du måste byta batteri på plats kan du kontakta närmaste lokala verkstad som kan komma till undsättning och byta det. Det garanterar kvalitetsarbete och enastående service som ger dig fullständig sinnesro.